Bugun...



9. yargı paketinde sona gelindi! İşte milyonları ilgilendiren detaylar...

9. yargı paketi hazırlıklarında sona gelindi. Kısa sürede meclis gündemine gelmesi beklenen pakette, boşanma davalarından hakimlik mülakatlarına kadar pek çok alanda değişiklik öngören maddeler var. Yapılacak düzenlemelerle denetimli serbestlikten faydalanmak için 30 gün cezaevinde kalmak gerekecek.

facebook-paylas
Tarih: 10-06-2024 15:32

9. yargı paketinde sona gelindi! İşte milyonları ilgilendiren detaylar...

BOŞANMA DAVASI REDDİNDE 3 YIL DEĞİL 1 YIL BEKLENECEK

Boşanma davasının reddi sonrası 3 yıl bekleme kuralı 1 yıla inecek. Hükümlülerin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için 30 gün cezaevinde kalmaları gerekecek. Adalet Bakanlığı, 9. yargı paketi çalışmalarında sona geldi. Kısa süre içinde AK Parti grubunun ve Meclis'in gündemine gelmesi beklenen yasal düzenlemenin detayları da netleşiyor.

Edinilen bilgiye göre halk arasında 'boşanma davasının reddi sonrası 3 yıl bekleme' kuralı olarak bilinen alanda da değişikliğe gidilecek. Anayasa Mahkemesi'nin 3 yıllık sürenin taraflara katlanamayacakları bir külfet yüklediği gerekçesiyle iptal ettiği yasa hükmü pakette kendine yer bulacak. Buna göre boşanma davasının reddinin kesinleşmesini takip eden 1 yılda ortak hayatı yeniden kuramayan çiftlere boşanma yolu açılacak.

 

DENETİMLİ SERBESTLİK İÇİN 30 GÜN CEZA YATILACAK

Pakette cezasızlık algısını ortadan kaldıracak hükümler de yer alacak. Halihazırda 2 yıl ve altında ceza alan kimseler cezaevine girmeyebiliyor. Bu durumun ortadan kaldırılması için hükümlülerin denetimli serbestlikten faydalanabilmesi, 30 gün cezaevinde kalma şartına bağlanacak.

63 maddeden oluşacak teklifte mahkeme kararıyla ad-soyad bilgilerini değiştiren kimseler hakkında verilecek ilanlarda bazı sınırlamalara gidilecek. Evlilik birliğinde doğmuş çocuğa ilişkin soy bağının reddi davası açılabilecek.

TMSF ÖRGÜTLÜ SUÇLARDA DA KAYYIM ATANABİLECEK

Mevcut uygulamada sadece terör suçu nedeniyle şirketlere atanan TMSF kayyımları, terör örgütü suç dosyalarında da şirketlere atanabilecek.

HAKİMLİK MÜLAKATINA KONTENJANIN 1 KATI ADAY GELECEK

Yapılacak yasal düzenlemeler ile hukuk meslekleri giriş sınavında soru ve ders sayısı artırılacak. Hakimlik mülakatına kontenjanın 3 katı olarak çağırılan aday sayısı kontenjanın 1 kat fazlası ile sınırlandırılacak. Dava sırasında suçun niteliğinin ağırlaşması durumunda tanınan ek savunma hakkında avukata ve şüpheliye yeniden söz verilebilecek.

ETKİ AJANLIĞI DÜZENLEMESİ DE PAKETTE OLACAK

Kamuoyunda etki ajanlığı olarak bilinen başlıkta da düzenleme yapılacak. Buna göre devletin güvenliği aleyhine yabancı devletler ve organizasyonlar çıkarı doğrultusunda Türkiye'de suç işleyen kimseler ceza alacak.




Kaynak: cnnturk.com

Editör: kralturkhaber

Bu haber 137 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
519 Okunma
251 Okunma
245 Okunma
232 Okunma
220 Okunma
207 Okunma
195 Okunma
193 Okunma
181 Okunma
171 Okunma
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI