Bugun...



Ankara' hizmet veren AYEEV basın açıklaması düzenledi

Ankara'da hizmet veren Alevi Yol Erkan ve Eğitim Vakfı'nın düzenleyeceği Kerbela paneli iptal edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-07-2024 10:58:10 Tarih: 03-07-2024 10:42

Ankara' hizmet veren AYEEV basın açıklaması düzenledi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde hizmet veren Alevi Yol Erkan ve Eğitim Vakfı ve İstanbul Ehl-iBeyt'e Gönül Verenler Derneği'nin düzenleyeceği Kerbela paneli iptal edildi.

Alevi Yol Erkan ve Eğitim Vakfı basın metnini sosyal medya hesaplarından duyurarak panelin iptal edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan basın metni ise şu şekilde;

 

 

*Basın Açıklaması*

Değerli Basın Mensupları ve Kamuoyu,

05 Temmuz 2024 Cuma günü 14.00-17.00 saatleri arasında Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı binasının konferans salonunda gerçekleştirmeyi planladığımız Kerbela Konulu Panelimiz, büyük bir üzüntü ile iptal edilmiştir.

02 Temmuz 2024 tarihinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir, cemevimize yaptığı ziyarette,  10 Muharrem İmam Hüseyin'in şehadet gününde  cemevimizde program düzenlemek istediğini bildirmiştir. Ancak, bizim program yoğunluğumuz ve siyaset ile inancın bir arada olmayacağına olan inancımız nedeniyle, Pirimiz ve Yönetim Kurulumuz tarafından bu ziyaret kabul edilmemiştir. Bu durumu ilettiğimizde Başkan Ali Rıza Özdemir, 05 Temmuz Cuma günü yapılacak olan paneli iptal etmiş ve görüşmeyi sonlandırmıştır.

Bu iptalle birlikte, hazırlıklarını büyük bir titizlikle yaptığımız ve emek verdiğimiz panelin gerçekleşememesi bizleri derinden üzmüştür. İnanç ve kültürümüze dair önemli konuların ele alınacağı bu panelin iptal edilmesi, Alevi toplumunun sesini duyurma çabalarına zarar vermektedir.

Yaşanan bu durumun kamuoyuna duyurulması ve emeğimize sahip çıkılması adına bu açıklamayı yapıyoruz. Alevi Yol Erkân ve Eğitim Vakfı Zeynep Ana Cemevi olarak, her zaman inancımızın ve kültürümüzün korunması ve yaşatılması için çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Alevi Yol Erkân ve Eğitim Vakfı Zeynep Ana Cemevi 

İstanbul Ehlibeyte Gönül Verenler Derneği 

Yönetim Kurulu




Bu haber 348 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI