Bugun...



Biden'dan Putin'in ateşkes kararına ilk yorum: Sanırım biraz nefes almaya çalışıyor

Putin'in Ukrayna'da 36 saatlik ateşkes kararı almasının ardından ABD Başkanı Biden'dan konuyla ilgili ilk yorum geldi. Biden, "Bunu ilginç buldum. 25'inde ve yılbaşında hastaneleri, kreşleri ve kiliseleri bombalamaya hazırdı. Sanırım biraz nefes almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-01-2023 11:45:44 Tarih: 06-01-2023 10:46

Biden'dan Putin'in ateşkes kararına ilk yorum: Sanırım biraz nefes almaya çalışıyor

24 Şubat tarihinden beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşı bütün kaosuyla devam ediyor. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 2 günde iki ülkenin de liderleriyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e barış çağrısı yaparken, Zelenski'ye de savaşı bitirmek için ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi.

 

36 STLİK GEÇİCİ ATEŞKES

Erdoğan'ın diploması girişimleri kısa sürede sonuç verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Savunma Bakanlığı'na Ukrayna'da 6 Ocak saat 12.00'den itibaren 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatı verdi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edeceği duyuruldu. Ateşkes kararının arkasında Ortodoks Noeli olduğu belirtildi. Rus birlikleri yarın saat 12'den itibaren 36 saat boyunca cephe gerisinde olacak.

 

BİDEN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan geçici ateşkes ile ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan ilk açıklama geldi. Biden, Putin'i işaret ederek "Putin'in söylediği herhangi bir şeye yanıt vermek konusunda isteksizim. Bunu ilginç buldum. 25'inde ve yılbaşında hastaneleri, kreşleri ve kiliseleri bombalamaya hazırdı. Sanırım biraz nefes almaya çalışıyor" dedi.

 




Kaynak: www.haberler.com

Editör: Bilsay Özer - Dünya

Bu haber 445 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
519 Okunma
251 Okunma
245 Okunma
232 Okunma
220 Okunma
207 Okunma
195 Okunma
193 Okunma
181 Okunma
171 Okunma
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI