Bugun...



Kerbela ve Hz.Hüseyin Ankara'da anılacak

Hz.Hüseyin ve Kerbela Ankara'da düzenlenecek olan panel ve deyiş dinletisi ile anılacak.

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2024 12:41

Kerbela ve Hz.Hüseyin Ankara'da anılacak

DİNMEYEN ACI: KERBELA

MS 10 Ekim 680 yılında bugün ki Irak sınırları içinde ki Kerbela şehrinde meydana gelen ve İslam alemini derin bir hüzne boğan Hz.Hüseyin ve yarenlerinin şehit edildikleri Kerbela vakası Ankara'da düzenlenecek panelde konuşmalar, dualar, mersiyeler ile anılacak.

5 Temmuz Cuma günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığ Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı katkılarıyla Alevi Yol Erkan ve Eğitim Vakfı ile İstanbul Ehl-iBeyt'e Gönül Verenler Derneği tarafından organize edilen panel etkinliği Saat 14:00'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan T.C. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşek. 

Panele konuşmacı olarak Pir Perişah mahlasıyla bilinen Şah İbrahim Veli ocağından Sezai Pehlivan Dede , Araştırmacı-Yazar Ali Akın Caba katılacak. Panelin oturum başkanlığını ise Ehl-iBeyt'e Gönül Verenler Derneği Başkan Yardımcısı Tuncay Sarıkaya yönetecek. Zakirler Bektaş Çakır, Burak Aksu, Mert Karaboya ve Mürüvvet Tatlıbal deyiş ve mersiyeleri ile etkinlikte yer alacak.

Alevi Yol Erkan ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Serap Yıldız," Tüm Canlarımızı 5 Temmuz Cuma günü yapacağımız 'Kerbela'yı Anmak ve Anlamak' isimli panelimize bekliyoruz. Gelin İmam Hüseyin aşkına bir olalım." ifadelerine yer verdi.

Haber: Mert Karaboya




Kaynak: KralTürk Haber

Editör: KralTürk Haber

Bu haber 681 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI