Bugun...



NATO'ya katılmak isteyen İsveç'in Türkiye'ye yönelik sözleri üyelik sürecini zora sokacak: Ankara yapamayacağımız şeyler istiyor

Finlandiya ile NATO'ya üye olmak için görüşmelere başlayan İsveç'in başbakanı Ulf Kristersson'dan şaşırtan bir açıklama geldi. Kristersson, "Türkiye bizim yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı doğrularken, bizim yapamayacağımız ya da veremeyeceğimiz sözleri de istiyor" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-01-2023 11:09:31 Tarih: 10-01-2023 10:33

NATO'ya katılmak isteyen İsveç'in Türkiye'ye yönelik sözleri üyelik sürecini zora sokacak: Ankara yapamayacağımız şeyler istiyor

Haziran ayında İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye ile terör konusunda mücadele edeceklerine dair mutabakat imzalayan İsveç, birliğe üye olmak için Türkiye'nin bazı taleplerini yerine getirme vaatlerinde bulunmuştu.

 

"TÜRKİYE BİZİM YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYLER İSTİYOR"

İsveç'te düzenlenen etkinlikte konuşan Kristersson, "Türkiye bizim yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı doğrularken, bizim yapamayacağımız ya da veremeyeceğimiz sözleri de istiyor" dedi.

 

"ANKARA'NIN BÜTÜN TALEPLERİNİ KARŞILAYAMAYIZ"

Başbakan ayrıca, "Türkiye bizden İsveç'in NATO üyeliğine destek için yapamayacağımız şeyler istiyor" ifadesini kullanırken, Ankara'nın bütün taleplerini NATO üyeliği için yerine getiremeyeceklerini söyledi.

 

İSVEÇ, BÜLENT KENEŞ'İ İADE ETMEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş'in, bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı. Fakat İsveç, bu teröristi Türkiye'ye iade etmemişti.

 




Kaynak: www.haberler.com

Editör: Yavuz Selvi - Dünya

Bu haber 366 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
519 Okunma
251 Okunma
245 Okunma
232 Okunma
220 Okunma
208 Okunma
195 Okunma
193 Okunma
181 Okunma
171 Okunma
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI