Bugun...



Üniversiteli Alevi Gençlerden Anma Etkinliği

Üniversiteli Alevi Gençler Derneği ve T.C Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Adıyaman'da bulunan "Açço Baba" türbesinde anma etkinliği düzenledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-06-2024 13:38:22 Tarih: 10-06-2024 13:32

Üniversiteli Alevi Gençlerden Anma Etkinliği

Üniversiteli Alevi Gençler Derneği ve T.C Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Adıyaman'da bulunan "Açço Baba" türbesinde anma etkinliği düzenledi.

Geleneksel olarak yapılan Açço Baba Anma etkinliği bu sene de Üniversiteli Alevi Gençler Derneği ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğine ise T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı destek verdi.  Adıyaman'ın merkez ilçesine bağlı Karakoç köyünde düzenlenen etkinliğe bölge halkının katılımının yanı sıra Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Adıyaman Belediye Başkan yardımcısı Ufuk Bayır,  Alevi inanç önderlerinden ÜAGD kurum dedesi Celal Abbas Ocağı dedelerinden Ahmet Fethi Erdoğan , Tahir Küçükdoğan dede, Mehmet Ali Tutal dede ve Cuma Pektaş dede de katıldı. Sanatçı Sercan Direk , Zakir ve Baba Mansur Ocağı Evlatlarından Doğukan Bulut , Kısas Yöresi Zakir ekibi türkü ve deyişleri ile sahnede yer aldı. Ayrıca AKD Adıyaman Cemevi Semah ekibi de etkinlikte semah döndü. Üniversiteli Alevi Gençler Derneği Genel Başkanı Songül Kayar ise konuşmasında; "Açço Baba Anma etkinliğimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz, geleneksel hale getireceğimiz bu güzel etkinlikte bizlerden desteğini esirgemeyen tüm canlarımıza sonsuz teşekkürler. Hızır yoldaşınız olsun, tüm Ehlibeyt'e gönül veren canlara aşk olsun." ifadelerine yer verdi.

 

 

 




Kaynak: kraltürkhaber Editör

Editör: kralturkhaber

Bu haber 495 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
519 Okunma
251 Okunma
245 Okunma
232 Okunma
220 Okunma
206 Okunma
195 Okunma
193 Okunma
181 Okunma
171 Okunma
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI